Het onderwerp "trauma" wordt gelukkig steeds meer bespreekbaar. Rondom stotteren zijn er helaas nog meerdere kampen te onderscheiden. Er is nog geen consensus over. Volgens ons komt dit ook doordat 'stotteren' als een te breed begrip wordt gezien. Er zou meer onderscheid in verschillende manieren van stotteren moeten worden gemaakt.

Wil je meer weten over trauma? Lees dan eens onze selectie:

  • De psychologie van Vrijheid: Laagdrempelige uitleg met veel empathie hoe een symptoom (bv. stotteren) als overlevingsstrategie kan dienen en hoe dit te verminderen
  • Van taboe naar traumabewust: Laagdrempelige uitleg over psychotrauma en hoe je kunt herstellen. Geschreven vanuit de (niet stotter) ervaring. 
  • Drama van het begaafde kind: Dat we (negatieve) ervaringen hebben met stotteren kunnen we niet veranderen. Maar we kunnen wel onszelf, tot op zekere hoogte veranderen, onszelf repareren, onze verloren integriteit heroveren.
  • Houd me vast: Een onveilige hechting of relatie vergroot de kans op een trauma. Dit boek beschrijft het belang van een veilig releatie en hoe daar toe te komen.
  • Ongezien opgegroeid: Niet alle kinderen groeien op bij ouders die emotioneel beschikbaar waren voor hun kinderen. Ook als het je als kind fysiek aan niets ontbrak, kun je veiligheid of liefde hebben gemist, wat doorwerkt in je volwassen leven.

 

Projectmatige en/of structurele samenwerkingsverbanden met

Logo Ieder(in) Logo UWV Logo Justitie en Veiligheid Logo Start Foundation logo incluvisie