Stotteren op het werk

Solliciteren, hoe doe je dat? Vermeld je wel of niet dat je stottert? Zijn er regelingen?
Hulpmiddelen op het werk, staan onder tools genoemd.

partners van meldpunt ik ben niet beperkt genoeg
Er gaat iets flink mis in Nederland. Te veel mensen met een beperking vallen tussen wal en schip en en hebben moeite om een leuke vaste baan te vinden. Dit moet anders en kan anders.

Je ziet een leuke vacature, qua werkzaamheden lijkt die vacature bij je te passen en je besluit te solliciteren. Vermeld je dan wel of niet in de sollicitatiebrief dat je stottert?

Dien je het stotteren eerlijk te vermelden en daarmee grote kans te lopen om niet uitgenodigd te worden voor een gesprek?
Of, kun je stotteren op een slimme manier benoemen, zonder dat het teveel opvalt?

Belangrijkste kwaliteiten volgens werkgevers
Vaktechnische kennis, klantgerichtheid en probleemoplossend vermogen worden door werkgevers belangrijker gevonden dan de communicatieve vaardigheden blijkt uit onderzoek van het UWV.
Voor mensen die stotteren is het daarom
Gesprek bij het UWV? Geef aan wat je nodig hebt!

Een groot aantal mensen vinden al gauw een leuke baan. Een aantal niet. Zij vechten zich door de arbeidsmarkt heen om te overleven.
Dit kan anders. Lukt het, ondanks enorme inzet van jou, niet om een leuke baan te vinden? Geef dit aan! Houd je niet groot, maar geef aan wat je meemaakt.

Juist als je mondig overkomt, maar telkens afgewezen wordt, vertel dit erbij.

Waarom risicomijdende werkgevers minder snel stotterende sollicitanten in dienst nemen.

De Nieuwsuur-uitzending van 18 juli 2022 verklaart op welke manier overheidsbeleid tot risicomijdend gedrag bij werkgevers leidt. Ook sollicitanten met een kleine beperking worden hierdoor moeilijker aangenomen.

DNB: 'Energiesteun voor bedrijven niet nodig' * Werkgevers: 'Twee jaar doorbetalen bij ziekte is te lang' * Overheid houdt stukken over Sywert-deal geheimSamen met andere belangenbehartigers vinden we dat zowel de bron, de overheid, als de werkgevers moeten worden aangesproken.

Pas wet- en regelgeving aan

De overheid kan de wet- en regelgeving aanpassen. De werkgevers kunnen worden aangesproken op het gemak waarmee zij vooroordelen naar voren schuiven om mensen die stotteren niet in dienst te nemen. Een vooroordeel is bijvoorbeeld: mensen die stotteren zijn stressgevoeliger en zouden dan eerder uit kunnen vallen. Wij weten dat dit niet waar is, maar van zo'n vooroordeel ondervinden sommigen hinder.

Volgens het ProfielAcceptatie-onderzoek hebben mensen met een spraakbeperking 30% minder kans op een baan.