Er gaat iets flink mis in Nederland. Te veel mensen met een beperking vallen tussen wal en schip en en hebben moeite om een leuke vaste baan te vinden. Dit moet anders en kan anders.
Laten we een gelijk speelveld creëren: mensen die stotteren vinden even makkelijk een vaste baan als mensen die niet stotteren.
Samen met StartFoundation en andere organisaties van mensen met een beperking lanceren we daarom zowel een manifest als een meldpunt.

Afgewezen na een stotterend sollicitatiegesprek?

We horen meerdere ervaringen van mensen die stotteren en het gevoel hebben dat zij vaker worden afgewezen dan andere mensen. Dit willen we onderzoeken en hierover aan de bel trekken.
Je bent echt niet de eerste die dit overkomt.

Wat mee kan spelen, is dat een potentiële werkgever op mensen met een andere beperking drie jaar lang € 2.000,00 subsidie ontvangt! Als in de toekomst de quotumwet ingaat, komt daar bovenop dat de werkgever een boete ontloopt van € 5.000,00 euro per jaar. In totaal is dat een voordeel € 7.000,00 per jaar.
Neemt een werkgever iemand in dienst die in erge mate stottert, dan loopt hij dit financiële voordeel mis. Naast de nadelen van je stotteren, moet je ook deze bedragen zien te compenseren. Voor velen zijn dit meerdere maandsalarissen! En daar wringt de schoen.
Uiteraard kan je als je stottert prima en hard werken. Maar in een mondeling sollicitatiegesprek overtuigen dat je meerdere maandsalarissen per jaar meer waard bent dan de ander, dat is lang niet iedereen gegeven (en dat is ook geen schande).

Logo's: Jongpit, CNV jongeren, Iederin, Onbeperkt aan de slag, Incluvisie, Wij staan op, Stichting Support Stotteren, Impower
Stichting Support Stotteren strijdt actief voor betere wet- en regelgeving

Gelijk speelveld bij stotteren en solliciteren nodig!

Deze gang van zaken vinden wij niet eerlijk. Wij willen een gelijk speelveld.
Samen met StartFoundation en andere organisaties willen we deze problematiek aankaarten. Daarom hebben we dit manifest geschreven en een meldpunt geopend.

Ben of ken je iemand die meerdere malen is afgewezen, ook al is stotteren niet als reden genoemd?  Help mee om dit probleem op te lossen: deel dit bericht of deel je verhaal! Dat kan met óf zonder naamsvermelding.

  • Gebruik de link om je verhaal te delen met StartFoundation.
  • Om een krachtig statement te maken gaan we vele ervaringen bundelen.
  • We gaan zorgvuldig om met de informatie en zullen niet zomaar jouw gegevens vermelden of verspreiden.

Hier lees je meer en ga je naar het StartFoundation meldpunt

Projectmatige en/of structurele samenwerkingsverbanden met

Logo Ieder(in) Logo UWV Logo Justitie en Veiligheid Logo Start Foundation