Behalve koper/mangaan zit er ook veel arginine in de gevaarlijke voeding. Zowel mangaan (dierproeven;Chandra, 1980) als arginine (dierproeven;Chutkow, 1978) bevorderen de opname van koper-ionen in de hersenen.
De volgende producten kunnen het stotteren verergeren. Dit is weliswaar op kleine schaal, maar wel overtuigend aangetoond (voeding oriëntaties 1998-2003). In de literatuur zijn alleen noten in verband gebracht met stotteren (zie historische wetenswaardigheden)
- Noten en notenproducten zoals notenpasta, pindakaas, amandelspijs en saté.
- Chocola en chocolaproducten zoals chocolade melk -en vla, chocola in koffie, chocola in broodbeleg.
- Peper en peper producten zoals ( Chinese ) saus en soep, ketchup, salami, pizza, ontbijtkoek, speculaas.
- Haver alleen in licht geroosterde vorm zoals havermout -en meergranen koekjes, meergranen brood en -pannenkoeken (advies : tarwe brood).
- Zaden alleen in licht geroosterde vorm zoals sesam -en maanzaad.
- Ook voorzichtig met krenten en rozijnen, champignons, groene erwten (doperwten wel), donker bier.