Je ziet een leuke vacature, qua werkzaamheden lijkt die vacature bij je te passen en je besluit te solliciteren. Vermeld je dan wel of niet in de sollicitatiebrief dat je stottert?

Dien je het stotteren eerlijk te vermelden en daarmee grote kans te lopen om niet uitgenodigd te worden voor een gesprek?
Of, kun je stotteren op een slimme manier benoemen, zonder dat het teveel opvalt?

Licht stotteren

Stotter je in lichte mate met af en toe haperingetje? Laat dan achterwege dat je stottert. Afhankelijk van de sfeer tijdens het sollicitatiegesprek kan stotteren ter sprake komen.

In hevige mate stotteren

Stotter je in hevige mate waardoor het stotteren zeker opvalt? Vermeld dan op een slimme wijze dat je stottert. Dit doe je door het stotteren niet in de brief te noemen. De werkgever wil immers weten wat jouw kwaliteiten zijn, jouw motivatie en wat je voor zijn organisatie kunt betekenen.

Wel kun je in de CV een item opnemen, waaruit blijkt dat je wellicht stottert. bv. Vrijwilligerswerk dat met stotteren te maken heeft. Op die manier breng je op een positieve manier 'stotteren' in beeld. Doe je geen vrijwilligerswerk? Dan kun je een gevolgde stottertherapie in je CV vermelden.

Op die manier vermeld je eerlijk dat je stottert, zonder dat stotteren teveel in het oog springt. De lezer blijft daardoor gefocust op datgene dat je te bieden hebt.

Projectmatige en/of structurele samenwerkingsverbanden met

Logo Ieder(in) Logo UWV Logo Justitie en Veiligheid Logo Start Foundation logo incluvisie